Digitale Geletterdheid

Digitale geletterdheid geïntegreerd en in samenhang.

Vanaf het schooljaar 2021-2022 is digitale geletterdheid voor elke school verplicht. In het leerplatform GO! is digitale geletterdheid geïntegreerd in de thema’s. Mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en ICT-basisvaardigheden komen uitgebreid aan bod voor groep 1 t/m 8.

In het thema “Uitvindingen en Ontdekkingen” maken leerlingen kennis met onder andere de uitvinding van het internet, mobiele telefoons en leren over privacy. In de “wereld van werk” maken leerlingen kennis met het werk van programmeurs en influencers. Leerlingen onderzoeken hoe social media werkt. Ze maken kennis met verschillende bronnen om informatie op te zoeken en leren welke bronnen betrouwbaar zijn en welke niet. Op deze manier integreert GO! digitale geletterdheid in alle thema’s!

Door digitale geletterdheid te integreren in de thema’s gaan leerlingen verbanden zien.  

Lekker anders lesgeven!

Zelf je eigen onderwijs vormgeven

GO! geeft jou de ruimte jouw onderwijs zelf vorm te geven.

Bij GO! Bepaal je zelf of je meer vrijheid of meer structuur wil. Of je gebruik maakt van de bestaande leerpaden of liever je eigen leerpaden creëert, of je stuurt, loslaat of alles daar tussenin: het is aan jou.

Met het leerplatform GO! ben je minder tijd kwijt aan voorbereiding, heb je meer ruimte in je lesrooster en veel meer mogelijkheden om te differentiëren en groepsdoorbrekend te werken. Je hebt keuze uit 8 schoolbrede thema’s,  meer dan 50 leerpaden en ruim 1700 opdrachten, onderzoeksvragen en eindproducten.  Met GO! werk je altijd met de hele school samen, van groep 1 t/m 8.

Samen met je collega’s aan de slag met GO!