Geschiedenis

Waarom leren wij kinderen alleen de Nederlandse geschiedenis?

De wereld waarin we leven, houdt niet op bij de grenzen van Nederland en Europa! In het leerplatform GO! wordt niet alleen aandacht besteedt aan de geschiedenis van Nederland en Europa, maar maken leerlingen ook kennis met de geschiedenis van Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Oceanië.

Canon van Nederland
GO! heeft alle vensters van de Canon van Nederland geïntegreerd in de thema’s! Verdiep de lessen van GO! met de historische vensterlessen van de Canon. Aan de hand van tekst, beeld en video’s geef je les over de geschiedenis van Nederland. Je bekijkt de tijdvakken telkens vanuit het perspectief van het betreffende thema.

GO! zorgt voor meer diepgang, inzicht en begrip!

SCHRIJF JE IN VOOR ÉÉN VAN ONZE WEBINARS!

De Oudheid in Europa en Afrika.

Wereldgeschiedenis

Omdat één beeld meer zegt dan duizend woorden hebben wij de GO! wereldgeschiedenis tijdlijn ontwikkeld. De GO! tijdlijn brengt de zeven werelddelen in 6 perioden in de tijd in beeld aan de hand van de thema’s van GO!.

We laten leerlingen kennismaken maken met gebeurtenissen, samenlevingen en personen over de hele wereld aan de hand van onze thema’s. Natuurlijk hebben wij daar ook de 10 tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis in verwerkt.

Naast de wereldgeschiedenis tijdlijn is er voor elk werelddeel, in elke periode in de tijd een A4 poster verkrijgbaar.  Op de achterzijde van de posters zijn diverse QR-codes te vinden met extra informatie en prikkelende video’s.

Hangt de GO! wereldgeschiedenis tijdlijn straks ook in jouw klas?

 

MEER WETEN? VRAAG JE KOSTELOZE PRESENTATIE AAN!

GO! geeft jou de ruimte jouw onderwijs zelf vorm te geven.

Bij GO! Bepaal je zelf of je meer vrijheid of meer structuur wil. Of je gebruik maakt van de bestaande leerpaden of liever je eigen leerpaden creëert, of je stuurt, loslaat of alles daar tussenin: het is aan jou.

Met het leerplatform GO! ben je minder tijd kwijt aan voorbereiding, heb je meer ruimte in je lesrooster en veel meer mogelijkheden om te differentiëren en groepsdoorbrekend te werken. Je hebt keuze uit 8 schoolbrede thema’s,  meer dan 50 leerpaden en ruim 1700 opdrachten, onderzoeksvragen en eindproducten.  Met GO! werk je altijd met de hele school samen, van groep 1 t/m 8.

Samen met je collega’s aan de slag met GO!

ZELF ERVAREN HOE GO! WERKT? DAT KAN!