Wereldoriëntatie in groep 7-8

Groep 7 en 8 leerlingen breiden met Wereldoriëntatie in GO! hun kennis over de wereld steeds verder uit en kijken hierbij ook naar andere continenten!

kijk webinar
kijk demo

Wereldoriëntatie in groep 7-8

MMet Wereldoriëntatie in groep 7-8 gaan de kinderen aan de slag met de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, natuur & techniek.

Groep 7 en 8 leerlingen breiden met Wereldoriëntatie hun kennis over de wereld steeds verder uit en kijken hierbij ook naar andere continenten. Zo leren bovenbouwleerlingen bijvoorbeeld nog meer over de tijd van de jagers en boeren, maar bekijken ze nu hoe bepaalde uitvindingen in die tijd zijn gemaakt en of zij zelf ook een uitvinding kunnen bedenken die de jagers en de boeren goed hadden kunnen gebruiken.

Benieuwd hoe jij met je leerlingen aan de slag kunt met Wereldoriëntatie van GO! in groep 7-8 Schrijf je in voor onze webinar of vraag je demo aan. 

Schrijf je in voor onze webinar

Bekijk de wereldoriëntatie vakken per groep

Wereldoriëntatie van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8.Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij de Wereldoriëntatie vakken in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe wereldoriëntatie er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Wereldoriëntatie groep 1-2
Wereldoriëntatie groep 3-4
Wereldoriëntatie groep 5-6

Vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Burgerschap

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Lees hier meer over hoe GO! werkt

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde