Ontdek de geschiedenis tijdlijn van GO!

Bij GO! begrijpen we dat de belevingswereld van kinderen essentieel is bij het leren. Daarom zijn we trots om onze nieuwe, kleurrijke geschiedenis tijdlijn te presenteren, speciaal ontworpen om aan te sluiten bij de nieuwsgierigheid en verbeelding van de kinderen.

Geschiedenis is geen geïsoleerd onderwerp binnen GO!; het is verweven in elk thema en leerpad. Of het nu gaat om de Uitvindingen en Ontdekkingen, Wonen en Bouwen of de Wereld van Werk, elk thema voegt een nieuw en opwindend hoofdstuk toe aan de groeiende tijdlijn in de klas. Dit is geen droge studie van feiten en data; dit is een levendige, interactieve en boeiende benadering die de geschiedenis tot leven brengt in de klas. Kinderen worden uitgenodigd om actief deel te nemen, vragen te stellen, te onderzoeken, en hun eigen verbindingen te leggen. De tijdlijn wordt een levend document van hun eigen leerproces, een weerspiegeling van hun groei en begrip.

De tijdlijn geschiedenis van GO! is meer dan een lesmiddel; het is een venster naar het verleden dat de geschiedenis tot leven brengt. Of je nu de prehistorie verkent of de moderne tijd onderzoekt, deze tijdlijn biedt een rijke ervaring die de leerlingen helpt om de geschiedenis te begrijpen.

De GO! tijdlijnen kunnen door elke school besteld worden. Ook als je niet met GO! werkt.

Ontdek de geschiedenis met GO!

De GO! geschiedenis tijdlijn laat niet alleen de 10 tijdvakken zien, maar plaatst deze ook visueel in de juiste periode in de tijd. Door de historische context visueel te maken, biedt de tijdlijn een dieper inzicht in de samenhang de geschiedenis. Leerlingen kunnen de tijdlijn verkennen, de specifieke perioden en tijdvakken verder onderzoeken en zo gedetailleerde informatie ontdekken die de betreffende periode verrijken.

De kleurrijke en visuele benadering van de geschiedenis van maakt het leren van geschiedenis een avontuur. Of kinderen nu de oude beschavingen onderzoeken of de recente historische gebeurtenissen verkennen, deze tijdlijn biedt een rijke en stimulerende ervaring die kinderen helpt om de geschiedenis te zien als een levend en boeiend vakgebied.

Geschiedenis voor kleuters

Bij GO! geloven we dat het nooit te vroeg is om te beginnen met het verkennen van de geschiedenis. Daarom hebben we een speciale tijdlijn geschiedenis ontwikkeld die perfect is afgestemd op de belevingswereld van kleuters.

In plaats van de traditionele tijdvakken en periodes, werkt deze kleutervriendelijke tijdlijn met begrijpelijke en aansprekende termen zoals “het langste geleden,” “heel lang geleden,” en zo verder. Dit stelt jonge kinderen in staat om een intuïtief begrip van de tijd en de geschiedenis te ontwikkelen, zonder dat ze worden overweldigd door complexe concepten.

De tijdlijn is levendig en kleurrijk, met boeiende illustraties en afbeeldingen die de nieuwsgierigheid prikkelen en de verbeelding stimuleren. Of ze nu dinosaurussen ontdekken uit “het langste geleden” of de ridders en kastelen uit “heel lang geleden,” kinderen worden uitgenodigd om op een speelse en boeiende manier de wereld van de geschiedenis te verkennen.

Losse 10 tijdvakken

Breng geschiedenis tot leven in je klas!

In een tijd waarin traditionele tijdlijnen steeds vaker verdwenen zijn uit het klaslokaal, merken we dat kinderen onvoldoende kennis hebben van de belangrijkste gebeurtenissen en personen in onze geschiedenis. GO! heeft daarom een speciale, visueel aantrekkelijke tijdlijn van de 10 tijdvakken ontwikkeld. De tijdlijn is ontworpen met levendige kleuren en illustraties die de aandacht van de kinderen trekken.

De GO! tijdlijn biedt een helder chronologisch overzicht, waardoor het makkelijker wordt om verbanden te leggen tussen verschillende tijdperken. Naast de chronologie worden ook de belangrijkste gebeurtenissen en personen uitgelicht, zodat kinderen een dieper begrip krijgen van hun impact op de wereldgeschiedenis.