Wetenschap en Techniek voor elke leerling!

Met Wetenschap & Techniek in GO! ontdekken de kinderen de wetenschappelijke en technische achtergrond van alledaagse verschijnselen en objecten om hen heen. Elk kind op zijn eigen manier!

Wetenschap en Techniek

Met Wetenschap & Techniek in GO! ontdekken de kinderen de wetenschappelijke en technische achtergrond van alledaagse verschijnselen en objecten om hen heen. Elk kind op zijn eigen manier. Met wetenschap en techniek leren kinderen bijvoorbeeld over wat magnetisme of onweer is, maken ze een eigen kompas, voertuig of stopmotion film en onderzoeken ze geluidsgolven en zwaartekracht.

Omdat het vak Wetenschap & Techniek niet losstaat van andere vakken, maar telkens in samenhang wordt aangeboden sluit je automatisch aan bij de belevingswereld van de kinderen én zorg je ervoor dat ze de verbanden zien.

Benieuwd hoe dit er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Bekijk Wetenschap en Techniek per groep

Wetenschap en Techniek van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij het vak Wetenschap en Techniek in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Wetenschap en Techniek er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Bekijk de andere vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Wereldoriëntatie

Burgerschap

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid