Digitale Geletterdheid voor elke leerling!

Met Digitale Geletterdheid in GO! ontdekken de kinderen wat nepnieuws is en leren over de uitdagingen in digitale wereld. . Elk kind op zijn eigen manier!

Digitale Geletterdheid

Met Digitale Geletterdheid in GO! ontdekken de kinderen de uitdagingen van de digitale wereld. Elk kind op zijn eigen manier. Kinderen maken kennis met onder andere de uitvinding van het internet, mobiele telefoons en leren over privacy. Ze leren over de invloed van influencers en maken kennis met verschillende bronnen om informatie op te zoeken. Welke bronnen zijn betrouwbaar zijn en welke niet.

Omdat het vak Digitale Geletterdheid niet losstaat van andere vakken, maar telkens in samenhang wordt aangeboden sluit je automatisch aan bij de belevingswereld van de kinderen én zorg je ervoor dat ze de verbanden zien.

Benieuwd hoe dit er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Bekijk het vak Digitale Geletterdheid per groep

Digitale Geletterdheid van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij Digitale Geletterdheid in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Digitale Geletterdheid er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

 

Bekijk de andere vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Wereldoriëntatie

Burgerschap

Taal

Kunst en Cultuur

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde