Kunst en Cultuur voor elke leerling!

Met Kunst & Cultuur in GO! ontdekken kinderen de geschiedenis van kunst en culturen over de hele wereld. Elk kind op zijn eigen manier!

Kunst en Cultuur

Met Kunst & Cultuur in GO! ontdekken kinderen de geschiedenis van kunst en culturen over de hele wereld. Elk kind op zijn eigen manier. Ze bekijken tijdens kunst- en cultuuractiviteiten de (emotionele) waarde van kunst en leren hoe kunst per land verschilt. Ook leren kinderen hun gevoelens en emoties te uiten door het inzetten van verschillende soorten beeld, muziek, spellen en bewegingen.

Omdat het vak Kunst & Cultuur niet losstaat van andere vakken, maar telkens in samenhang wordt aangeboden sluit je automatisch aan bij de belevingswereld van de kinderen én zorg je ervoor dat ze de verbanden zien.

Benieuwd hoe dit er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Bekijk Kunst & Cultuur per groep

Kunst & Cultuur van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij Kunst & Cultuur in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Kunst & Cultuur er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Bekijk de andere vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Wereldoriëntatie

Burgerschap

Taal

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Digitale Geletterdheid

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde