Burgerschap met GO!

Met burgerschap in GO! ontdekken de kinderen hoe de samenleving waarin ze leven werkt. Elk kind op zijn eigen manier!

Met GO! voldoe je in één keer aan alle Burgerschapsdoelen!

Burgerschap in GO!

GO! heeft de leerlijn Burgerschap volledig geïntegreerd en alle burgerschapsdoelen worden geborgd.

Wie met GO! werkt, voldoet dus in één klap aan de nieuwe Burgerschapswet en alles wat daarbij komt kijken!

De nieuwe Burgerschapswet vereist een heldere visie van de school op burgerschap en inzicht in hoe dit samenhangt met het schoolbeleid, waarbij een leerplan is opgesteld, de burgerschapsdoelen zijn verwoord en de leerresultaten worden bij gehouden. Scholen die werken met GO! hebben geen aanvullend lesmateriaal nodig.

Alle burgerschapsdoelen zijn op een natuurlijke manier geïntegreerd in de thema’s.

Burgerschap en Wereldoriëntatie

Omdat het vak burgerschap niet losstaat van andere vakken, maar telkens in samenhang wordt aangeboden sluit je automatisch aan bij de belevingswereld van de kinderen én zorg je ervoor dat ze de verbanden zien.

Met burgerschap in GO! ontdekken de kinderen hoe de samenleving waarin ze leven werkt. Elk kind op zijn eigen manier. Kinderen worden tijdens burgerschapslessen uitgedaagd om na te denken over wat identiteit is, wat hun eigen identiteit is en hoe dat dan zit met de identiteit van een groep of volk. Ook leren kinderen binnen burgerschap over groepsvorming, vrijheid en gelijkheid, de multiculturele samenleving en duurzaamheid.

Benieuwd hoe burgerschap er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Bekijk het vak burgerschap per groep

Burgerschap in GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij het vak Burgerschap in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Burgerschap er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

  • Minder werkdruk

  • Lesgeven vanuit je eigen interessegebieden

  • Vrijheid om onderwijs vorm te geven

  • Samenwerken met collega’s

Bekijk de andere vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Burgerschap

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde