Kunst en Cultuur

Kunst- en cultuur wordt in GO! verbonden aan de thema’s.

Hierdoor is er meer aandacht voor kunst en cultuur dan wanneer in losse uren aandacht besteed wordt aan de kunstvakken. Leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om ermee te communiceren. Ze leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren, verwerven kennis over en waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Leerlingen denken na over het verleden en het culturele erfgoed en praten erover met elkaar en met experts, zoals een historische verhalenverteller of een ervaringsdeskundige. Leerlingen gebruiken hun verbeelding om de betekenis(sen) van het erfgoed in het heden, verleden en toekomst te verkennen.

Door kunst en cultuur te integreren in de thema’s gaan leerlingen verbanden zien.  

Lekker anders lesgeven!

GO! geeft jou de ruimte jouw onderwijs zelf vorm te geven.

Bij GO! Bepaal je zelf of je meer vrijheid of meer structuur wil. Of je gebruik maakt van de bestaande leerpaden of liever je eigen leerpaden creëert, of je stuurt, loslaat of alles daar tussenin: het is aan jou.

Met het leerplatform GO! ben je minder tijd kwijt aan voorbereiding, heb je meer ruimte in je lesrooster en veel meer mogelijkheden om te differentiëren en groepsdoorbrekend te werken. Je hebt keuze uit 8 schoolbrede thema’s,  meer dan 50 leerpaden en ruim 1700 opdrachten, onderzoeksvragen en eindproducten.  Met GO! werk je altijd met de hele school samen, van groep 1 t/m 8.

Samen met je collega’s aan de slag met GO!