Wereldoriëntatie voor elke leerling!

Met wereldoriëntatie in GO! ontdekken kinderen de wereld om hen heen. Elk kind op zijn eigen manier!

Wereldoriëntatie geïntegreerd

Met wereldoriëntatie in GO! ontdekken kinderen de wereld om hen heen. Elk kind op zijn eigen manier. Leerlingen worden bij wereldoriëntatie op hun eigen niveau uitgedaagd na te denken over bijvoorbeeld de omgeving waarin ze leven. Wat zie je om je heen? Hoe zag deze omgeving er vroeger uit en wat is er zoal veranderd?

Omdat de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, natuur & techniek niet los staan van elkaar, maar telkens geïntegreerd én in samenhang worden aangeboden sluit je automatisch aan bij de belevingswereld van de kinderen én zorg je ervoor dat ze de verbanden zien.

Benieuwd hoe wereldoriëntatie er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Bekijk de wereldoriëntatie vakken per groep

Wereldoriëntatie van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8.Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij de Wereldoriëntatie vakken in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe wereldoriëntatie er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

  • Minder werkdruk

  • Lesgeven vanuit je eigen interessegebieden

  • Vrijheid om onderwijs vorm te geven

  • Samenwerken met collega’s

Bekijk de andere die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Burgerschap

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde