Ontdek de magie van lesgeven met GO!

Wie denkt dat GO! enkel een digitale omgeving is waar kinderen voortdurend achter hun laptop zitten, heeft het mis. Ja, GO! is digitaal toegankelijk—en dat is een groot voordeel. Het betekent dat leerlingen en leerkrachten altijd en overal toegang hebben tot alle materialen. Maar dat is slechts een deel van het verhaal.

Bij GO! draait het allemaal om interactie—tussen de leerkracht en de leerling, en tussen de leerlingen onderling. De digitale omgeving is niet bedoeld om de fysieke omgeving te vervangen, maar om deze te verrijken. Daarom zijn onze thema’s zo ontworpen dat kinderen aangemoedigd worden om écht iets te maken! Geen eindeloze online multiple-choice vragen of sleepoefeningen, maar uitdagende opdrachten die kritisch en creatief denken stimuleren.

En over bronnen gesproken—GO! erkent de waarde van zowel digitale als fysieke bronnen. Van online artikelen en digitale boeken tot bibliotheekboeken, van video’s tot museumbezoeken; het is de balans die telt. Door deze veelzijdige aanpak leren kinderen verbanden te leggen tussen verschillende informatiebronnen en krijgen ze een meer holistisch beeld van elk thema.

Ontdek de rijke leeromgeving!

Duik samen met je leerlingen in de speelse en kleurrijke leeromgeving van GO!. Speciaal gecreëerd om perfect aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen van 4 tot 14 jaar. De leeromgeving nodigt kinderen uit om te onderzoeken, te ontdekken en hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten.

Creëer samen met je leerlingen een leeromgeving waarin nieuwsgierigheid gedijt, ontdekkingen worden aangemoedigd en leren een sprankelend avontuur wordt.

Ga samen met je leerlingen aan de slag met GO!

Boeiend en ontdekkingsgericht 

Leerlingen staan bij GO! centraal in alles wat we doen, en daarom hebben we een leeromgeving gecreëerd die hun leerreis boeiend en ontdekkingsgericht maakt. Met levendige interactieve tools, prikkelende opdrachten en op maat gemaakte leerroutes worden kinderen geprikkeld om de wereld op hun eigen manier te verkennen.

Bovendien hebben we de leerlijn burgerschap al meer dan 3 jaar volledig in onze thema’s geïntegreerd. We moedigen leerlingen aan om niet alleen hun eigen plaats in de wereld te begrijpen, maar ook hoe ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun gemeenschap en de maatschappij als geheel.

Ga samen met je leerlingen aan de slag met GO!

Kennis is het fundament waarop we bouwen

In een wereld die sneller verandert dan ooit, is het verleidelijk om te denken dat vaardigheden en flexibiliteit alles zijn wat telt. Maar bij GO! weten we dat kennis het onmisbare fundament is waarop al het andere is gebouwd.

Bij GO! is kennis meer dan alleen feiten en getallen. Kennis is het fundament waarop we bouwen, het startpunt voor elk nieuw avontuur. Want met een sterke kennisbasis sta je steviger in je schoenen. In elk thema wordt kennis opgebouwd door middel van inspirerende microlessen op basis van de informatieve teksten en multimediale bronnen in de leeromgeving. Leerlingen verkennen nieuwe concepten en ideeën die relevant zijn voor het thema, en bouwen zo hun kennis op over verschillende vakgebieden.

Digitaal portfolio

Bij GO! streven we naar een holistische benadering van beoordelen en evalueren, waarbij we de groei van elk kind centraal stellen. Ons unieke aanpak combineert summatieve beoordeling met formatieve evaluatie, om een compleet beeld te krijgen van het leertraject van elke leerling.

Ons innovatieve digitaal portfolio dient als een venster naar de vooruitgang van elke leerling. Hier kunnen kinderen niet alleen hun voortgang zien, maar ook reflecteren op hun eigen leren. Het portfolio legt ook de nadruk op het proces van leren.

Kies je eigen route!

Bij GO! begrijpen we dat elke leerkracht uniek is. Daarom biedt GO! je de vrijheid om je eigen keuzes te maken. Of je nu op zoek bent naar meer houvast of juist naar meer ruimte voor eigen inbreng, bij ons bepaal jij zelf hoe je jouw onderwijs vormgeeft. Deze flexibiliteit zit ingebakken in ons systeem. Dus of je nu je vleugels wilt uitslaan of juist even op een veilige haven wilt aansturen, GO! geeft je de tools en de vrijheid om het onderwijs te creëren dat jij voor ogen hebt.

Route A: Een kant-en-klare themaplanning

Sta je aan het begin van thematisch onderwijs of heb je even geen tijd om alles zelf voor te bereiden? Onze kant-en-klare themaplanningen zijn perfect voor jou. Alles staat netjes gepland en is direct klaar om te gebruiken. Wil je toch iets aanpassen? Geen probleem! Met onze planningstool verwijder of verplaats je heel eenvoudig materialen. En het mooiste van alles is dat je zelfs je eigen materialen kunt toevoegen om je lessen echt persoonlijk te maken.

Route B: Zelf kiezen uit materialen

Als je de touwtjes liever zelf in handen wilt hebben, kies dan voor het helemaal zelf plannen van je themaweken. De leeromgeving van GO! staat boordevol materialen, kennislessen, verwerkingsopdrachten, proefjes en onderzoeken vragen. Gebruik de materialen die je nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt! Jij kiest en sleept de materialen zo in je planning. Van inspirerende Digibord presentaties tot prikkelende denkvragen, alles staat tot je beschikking. Je eigen creativiteit is de enige grens!

Met deze keuzes geven we je de mogelijkheid om je thema’s volledig af te stemmen op je behoeften en wensen, of je nu gebruik wilt maken van kant-en-klare plannen of liever je eigen pad wilt kiezen. De controle ligt bij jou!

Borg je leerdoelen 

Het borgen van de leerdoelen is een belangrijke stap om de voortgang en ontwikkeling van elke leerling te verzekeren. Met de rapportage tool van GO! wordt dit proces eenvoudiger en efficiënter dan ooit.

De rapportage tool biedt je een helder overzicht van de leerdoelen die je hebt aangeboden en de voortgang die elke leerling heeft geboekt. Met één druk op de knop kun je zien welke leerdoelen al zijn behandeld, en welke nog aandacht behoeven. Zo kun je de lesstof op maat maken, afgestemd op de individuele behoeften en voortgang van je leerlingen.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde