Burgerschap in groep 1-2

Kleuters ontdekken langzaam hoe de wereld om hen heen werkt. Met burgerschap in groep 1-2 maken de kinderen voor het eerst kennis met onderwerpen als identiteit (wie ben ik).

Burgerschap in groep 1-2

Met burgerschap in groep 1-2 maken de kinderen voor het eerst kennis met onderwerpen als identiteit (wie ben ik?), bij wie hoor ik? (samenstelling van het gezin, de familie en een land) en groepsvorming (vriendjes, vriendinnetjes, sportclub).

Kleuters ontdekken langzaam hoe de wereld om hen heen werkt. Juist de nieuwsgierigheid en aangeboren verwondering van het jonge kind maakt Burgerschap bij uitstek geschikt voor kleuters. Zo kunnen groep 1-2 leerlingen spelenderwijs alvast kennismaken met onderwerpen als identiteit, vrijheid en solidariteit.

Benieuwd hoe jij met je leerlingen aan de slag kunt met Burgerschap van GO! in groep 1-2? Schrijf je in voor onze webinar of vraag je demo aan.

Bekijk het vak Burgerschap per groep

Burgerschap van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij het vak Burgerschap in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Burgerschap er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Wereldoriëntatie

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde