Schoolbrede thema’s

Daag elke leerling uit zo nieuwsgierig mogelijk te zijn!

Maak een reis door de bijzondere wereld van Uitvindingen en Ontdekkingen. Onderzoek hoe en waarom grotten en hutten zijn geëvolueerd tot huizen en gebouwen. Ga aan de slag met het maken van eigen schaalmodellen en plattegronden!  Of verken de verschillende culturen en gewoonten in de hele wereld. Wie of wat bepaalt jouw identiteit? Welke soorten werk waren belangrijk in verschillende periodes?  

Elk thema neemt leerlingen mee op een bijzondere en unieke ontdekkingsreis vol vragen om te onderzoeken!

De thema’s van GO! vormen een samenhangend geheel waarbij de geïntegreerde vakken elkaar versterken. De leerinhoud, leeractiviteiten, didactische werkvormen en onderwijsdoelen hangen sterk met elkaar samen. Vakkenintegratie motiveert leerlingen waardoor leerstof beter beklijft!

Wonen en Bouwen

Hoe en waarom zijn grotten en hutten zijn geëvolueerd tot huizen en gebouwen? Hoe wonen mensen in andere landen? Ontdek alles over kleur en materialen. Maak een maquette, een moodboard of klei eigen tolek!

Lees verder…

De Aarde

Reis naar het binnenste van de aarde. Ontdek de oorzaken van vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Hoe worden bergketens en oceaantroggen gevormd? Onze Aarde zit boordevol verrassingen!

Lees verder…

Het Heelal

Verken het oneindige heelal. Leer alles over astronomie in oude culturen of ga als astronaut op reis in de ruimte. Wat is een zwart gat? Wordt een ster geboren? Er valt zoveel te onderzoeken en ontdekken in ons heelal!

Lees verder…

Wat is Leven?

Hoe leven dieren, planten, bacteriën en schimmels naast en met elkaar? Wat is een voedselketen? Maak een DNA-streng of observeer vlinders en mieren in hun ontwikkeling. Ontdek de enorme diversiteit aan leven om ons heen!

Lees verder…

Vieren en Herdenken

Ontdek hoe nationale, religieuze en andere groepen hun vieringen en herdenkingen tot uitdrukking brengen. Maak kennis met de verschillende culturen en gewoonten over de hele wereld. Weet jij wie of wat jouw identiteit bepaalt?

Lees verder…

Uitvindingen en Ontdekkingen

Maak kennis met de vele uitvindingen en ontdekkingen van de mens. Wanneer en waar zijn uitvindingen gedaan? Wat was de invloed van deze uitvindingen op de samenleving? Maak je eigen uitvinding van de toekomst!

Lees verder…

De Wereld van Werk

Hoe ontwikkelden de verschillende beroepen zich door de eeuwen heen? Wat is het verschil tussen een beroep, werk en een baan? Welke nieuwe beroepen zullen er ontstaan? Wie was Aletta Jacobs? Start je eigen bedrijf net als Facebook!

Lees verder…

Leonardo en de Renaissance

Leer één van de grootste talenten ooit kennen. Maak kennis met de bloeiperiode van de Renaissance. Een periode van kunst, cultuur en wetenschap. Wat is een Gouden Eeuw? Maak je eigen tekening in perspectief!

Lees verder…