Digitale Geletterdheid voor groep 1-2

Kleuters ontdekken spelenderwijs computational thinking en ICT. Elk kind op zijn eigen manier!

Digitale Geletterdheid groep 1-2

Met digitale geletterdheid in groep 1-2 maken de kinderen voor het eerst kennis met onderwerpen als mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en ICT-basisvaardigheden.
Kleuters ontdekken spelenderwijs computational thinking en ICT. Juist de nieuwsgierigheid en aangeboren verwondering van het jonge kind maakt Digitale geletterdheid bij uitstek geschikt voor kleuters. Zo kunnen groep 1-2 leerlingen door de inzet van spel alvast kennismaken met de basisbeginselen van programmeren, het opzoeken van informatie op internet en het spelen van denksspelletjes op een device.

Benieuwd hoe jij met je leerlingen aan de slag kunt met Digitale geletterdheid van GO! in groep 1-2? Schrijf je in voor onze webinar of vraag je demo aan.

Bekijk het vak Digitale Geletterdheid per groep

Digitale Geletterdheid van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij het Digitale Geletterdheid in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Digitale Geletterdheid er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Bekijk de andere vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Wereldoriëntatie

Burgerschap

Taal

Kunst en Cultuur

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde