Wetenschap en Techniek in groep 5-6

Groep 5 en 6 leerlingen ontdekken hoe techniek en technologie werkt en waarom wetenschap en het doen van onderzoek van groot belang zijn.

Wetenschap en Techniek groep 5-6

Met Wetenschap & Techniek in groep 5-6 gaan de kinderen aan de slag met wetenschappelijke en technologische verschijnselen.

Groep 5 en 6 leerlingen ontdekken hoe techniek en technologie werkt en waarom wetenschap en het doen van onderzoek van groot belang zijn. Zij zullen voortborduren op het behandelde in de voorgaande groepen en verder gaan met het behandelen en onderzoeken van onderwerpen als zwaartekracht, wrijving en het weer. De nadruk in deze bouw ligt op het zelf doen van proefjes en experimenten.

Benieuwd hoe jij met je leerlingen aan de slag kunt met Wetenschap & Techniek van GO! in groep 5-6? Schrijf je in voor onze webinar of vraag je demo aan.

Bekijk het vak Wetenschap en Techniek per groep

Wetenschap en Techniek van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij het vak Wetenschap en Techniek in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Wetenschap en Techniek er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

 

Bekijk de andere vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Wereldoriëntatie

Burgerschap

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde