Updates GO!

Updates GO!

Updates en verbeteringen leeromgeving

Zoals je weet, voegen wij regelmatig nieuwe functionaliteiten toe aan het leerplatform. Dat doen we dan op basis van de feedback van onze scholen! We hebben een aantal mooie verbeteringen en nieuwe mogelijkheden die komend schooljaar zichtbaar zijn in de leeromgeving. Met name de vormgeving is enorm verbeterd. Bekijk de verbeteringen en vernieuwingen hieronder. De screens rechts geven je een idee hoe het uit gaat zien.

We zijn benieuwd naar jouw reacties!

Verbeteringen schooljaar 2022-2023 
 • Elk tabblad heeft zijn eigen functionaliteiten en kleur. Heel overzichtelijk en eenvoudig!
 • Het thema waar je nu aan werkt, je agenda en voortgang van jouw leerlingen zie je allemaal direct op je lesgeven tabblad.
 • Je krijgt een eigen profiel met een overzicht van jouw collega’s, jouw groepen en jouw zelfgemaakte onderdelen.
 • Je kunt jezelf aan meerdere groepen tegelijk koppelen.
 • In je agenda zie je overzichtelijk per dag, week, maand wat je moet doen. Je kunt de onderdelen zelf verplaatsen en aanpassen.
 • Elk onderdeel van je agenda heeft een eigen kleur en geeft een gedetailleerd overzicht wanneer je op een onderdeel klik.
 • Je kunt zelf leerdoelen koppelen aan je themaplanning.
 • Je kunt succescriteria toevoegen aan opdrachten en een eindproduct zodat leerlingen weten waar iets aan moet voldoen.
 • Je kunt extra informatie toevoegen aan alle onderdelen van het leerling materiaal.
 • Je kunt extra informatie toevoegen aan alle onderdelen in het leerkrachtmateriaal. Dit kunnen notities zijn of ander soort extra informatie voor jezelf of je duo-partner.

Community

Eindelijk, het is zover! Vanaf schooljaar 2022-2023 is de community functionaliteit in de leeromgeving klaar. Samen leren en elkaar inspireren daar staat de GO! community voor.  Deel eenvoudig je eigen ideeën, lessen en opdrachten met leerkrachten van andere scholen.

Hoe werkt het?
Elke school krijgt bij de licentie een aantal community credits. Die credits kun je gebruiken om lessen of opdrachten van andere scholen te gebruiken. Elke leerkracht kan zijn “zelfgemaakte onderdelen” plaatsen in de community. Dit kunnen eigen lessen, onderzoeksvragen, denkvragen, opdrachten en natuurlijk ook eindproducten zijn.  De credits kun je gebruiken om een les, opdracht enzovoort van een andere school in jouw eigen thema te gebruiken. Jij krijgt dan een credit van die school. Zo kun jij weer een les of idee van een andere school gebruiken. Zo houden we alles lekker circulair 😉.

Lessen en opdrachten beoordelen

We zijn natuurlijk trots op alle inhoud van GO! Uiteraard, want die hebben we zelf gemaakt. Maar wij geloven in practice what you preach. Dus ook wij willen leren en verbeteren. Daarom kun je vanaf volgend schooljaar onze lessen, opdrachten en alle andere inhoud van GO! beoordelen. Geef aan hoe goed en leuk je een les of opdracht vindt. Heel eenvoudig met ⭐, ⭐⭐, ⭐⭐⭐ of ⭐⭐⭐⭐ sterren. Zo zien wij, maar ook alle andere leerkrachten welke onderdelen het best beoordeeld zijn. Zo houden we elkaar scherp en daar houden wij van 👊🏼.

Taaldoelen

Met GO! werk je met leerlijnen en leerdoelen. GO! heeft vanaf volgend schooljaar ook de doelen van het taalonderwijs geïntegreerd. Eigenlijk heel logisch toch? Er is al zoveel taal in GO! dus werd het tijd om ook de taaldoelen te koppelen aan de leerpaden. De volgende taaldoelen hebben we geïntegreerd:

 • Mondelinge taalvaardigheid: gesprekken, luisteren en spreken;
 • Lezen: zakelijke teksten en fictie teksten;
 • Schrijven;
 • Begrippenlijst en taalverzorging.

Hoe fijn is dat? Naast het bevorderen van taalvaardigheid stimuleer je ook het beleven en genieten van taal!

GO! encyclopedie

De GO! encyclopedie is één grote bibliotheek vol met achtergrondinformatie over geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en al die andere vakken die allemaal geïntegreerd zijn in de thema’s van GO! Zo hoef je nooit meer urenlang te googelen om op zoek te gaan naar inhoudelijke kennis die je misschien net even niet meer paraat hebt.

De GO! encyclopedie is overzichtelijk ingedeeld per vak. Zo ben je snel bij de informatie die je nodig hebt.  Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie. Wil je de informatie toevoegen aan je themaplanning? Natuurlijk kan dat! Heel eenvoudig met één druk op de knop. Zo maken we het lekker makkelijk voor je, want je bent al druk genoeg 😅.

Verbeterde leerlingomgeving

Ja, we zijn het er helemaal mee eens. De leerlingomgeving kon wel een update gebruiken! Meer kleur, meer iconen en speelser. Dat waren de belangrijkste suggesties die jij en alle andere leerkrachten ons gaven. En natuurlijk luisteren we graag naar je, want jij bent uiteindelijk diegene die voor de groep staat en het beste weet wat je leerlingen nodig hebben. De leerlingomgeving heeft dus een nieuw jasje gekregen. Benieuwd hoe het er volgend schooljaar uit gaat zien? Houd de update in het dashboard van de leeromgeving in de gaten. Hier delen wij op korte termijn een aantal screens van de nieuwe styling 📸!

21e -eeuwse vaardigheden

Wij wisten het al lang en jij waarschijnlijk ook. Wanneer kinderen met GO! werken zijn ze eigenlijk altijd wel bezig met het ontwikkelen van de 21e -eeuwse vaardigheden. Maar toch is het altijd fijn als je dit ook zichtbaar kunt maken. Dat hebben we dan ook gedaan. Vanaf volgend schooljaar zie je aan welke 21e -eeuwse vaardigheden kinderen gewerkt hebben. En dat wordt natuurlijk op een mooie visuele manier weer zichtbaar in het portfolio van de leerling. Kinderen voorbereiden op de wereld van morgen. Dat is onderwijs met GO!