Kunst en Cultuur in groep 7-8
Kunst en Cultuur in groep 7-8
Met Kunst & Cultuur in groep 7-8 gaan kinderen aan de slag met de geschiedenis van kunst en culturen van over de hele wereld. Groep 7 en 8 leerlingen borduren voort op het behandelde in de voorgaande groepen en gaan verder met onderwerpen als soorten kunst, de geschiedenis van kunst wereldwijd en verschillende stijlen wereldmuziek. Ook staat het beoordelen van kunst en het zelf maken van muziek en kunst op het programma. Alle einddoelen die samenhangen met Kunst & Cultuur worden eenvoudig in de digitale leeromgeving geborgd.
Omdat het vak Kunst & Cultuur niet losstaat van andere vakken, maar telkens in samenhang wordt aangeboden sluit je automatisch aan bij de belevingswereld van de kinderen én zorg je ervoor dat ze de verbanden zien.
Benieuwd hoe dit er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.
Bekijk Kunst & Cultuur per groep
Bekijk Kunst & Cultuur per groep
Kunst & Cultuur van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. Hierdoor is er een doorgaande leerlijn, waarbij Kunst & Cultuur in de thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Benieuwd hoe Kunst & Cultuur er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.
Bekijk de andere vakken die wij integreren
De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.
Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!
GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.
Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!
Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.