Talenten ontdekken met GO!

Met GO! leren en ontdekken kinderen niet alleen nieuwe kennis, maar ook hun eigen talenten!

Talenten ontdekken met GO!

Met GO! ontdekken en leren kinderen niet alleen nieuwe kennis, maar ook hun eigen talenten. Bij GO! geloven we dat elk kind unieke talenten heeft en dat het ontdekken en ontwikkelen van deze talenten bijdraagt aan het geluk en de motivatie van het kind.

Daarom bied je met GO! verschillende verwerkingsvormen aan, zodat jouw leerlingen op hun eigen manier kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. Het ene kind is bijvoorbeeld sterk in tekenen, terwijl een ander kind juist graag schrijft of presenteert.

Eigen interesses

Bij GO! zien we elk kind als een unieke persoonlijkheid met zijn of haar eigen talenten en mogelijkheden. Door kinderen de vrijheid te geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, geven we ze niet alleen de kans om hun eigen interesses te volgen, maar ook om zichzelf beter te leren kennen. Door de verschillende verwerkingsvormen die we aanbieden, kunnen kinderen op hun eigen manier laten zien wat ze geleerd hebben en hun talenten laten stralen. Zo worden ze niet alleen succesvolle leerlingen, maar ook zelfbewuste individuen met een positief zelfbeeld.

Talentontwikkeling in de leeromgeving

Als leerkracht kun je de kinderen natuurlijk altijd sturen door een werkvorm te bepalen die past bij het leerdoel en het niveau van de klas. Maar bij GO! geef je de kinderen de vrijheid om binnen deze kaders hun eigen verwerkingsvorm te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van tekeningen, schrijven, filmpjes maken of presentaties geven. Door deze keuzevrijheid krijgen kinderen de ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, en worden ze gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen. Zo wordt leren niet alleen leuker en interessanter, maar ook persoonlijker en op maat gemaakt voor elke individuele leerling.

In de leeromgeving van GO! staan voor elk leerpad diverse opdrachten klaar met suggesties voor werkvormen. Deze werkvormen zijn gericht op het stimuleren van creativiteit en het ontdekken van talenten bij kinderen.