GO! is onderwijs van 4 tot 16 jaar!

GO! is er voor basisscholen, 10-14 scholen en voor het voortgezet onderwijs.

Onderwijs van 4 tot 16 jaar

Het onderwijs van GO! wordt gegeven aan basisscholen, 10-14 scholen en binnen het voortgezet onderwijs. Voordeel hiervan is de doorgaande leerlijn, waarbij thema’s steeds verder worden verrijkt en uitgediept. Door de inzet van de verschillende leerpaden en perspectieven, aangevuld met de eigen inbreng en interesse van de leerlingen, wordt een thema nooit saai. Integendeel!

Met GO! geef je onderwijs vanuit thema’s en werk je anders dan je misschien gewend bent binnen het traditionele onderwijs. Met GO! ga je uit van de aangeboren verwondering van kinderen. Deze helpt hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren om zo antwoorden op vragen te zoeken. Deze verwondering, samen met eigen inbreng, talent en interessegebieden zijn de factoren waarmee GO! kinderen aan het (onderzoekend) leren krijgt. GO! ondersteunt jou hierbij met een leeromgeving waarbij kennis en vaardigheden de uitgangspunten zijn. Als leerkracht geef je de kinderen alles mee om hen klaar te stomen tot wereldburger.

Benieuwd hoe dit er voor jouw groep uitziet? Bekijk de vakken hieronder.

Bekijk de vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan. Deze vakken behandel je thematisch, en dus in samenhang!

Wereldoriëntatie

Burgerschap

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde