Thematisch onderwijs met GO!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven!

Bekijk webinar
Gratis demo

Thematisch onderwijs met GO!

Bij GO! werken we vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8 en zelfs tot en met het voortgezet onderwijs.
Elk thema wordt bekeken vanuit verschillende subthema’s, leerpaden genoemd, die aansluiten op de emotionele en geestelijke ontwikkeling van de kinderen. Thematisch werken heeft een aantal voordelen: het verhoogt de betrokkenheid van kinderen, spreekt tot de verbeelding en zorgt er dankzij de samenhang van alle activiteiten voor dat kinderen de opgedane kennis en vaardigheden beter onthouden.

 • Betekenisvol onderwijs 

 • Rijke leeeromgeving

 • Leren vanuit verwondering

 • Ruimte voor eigen inbreng

Schrijf je in voor onze webinar

Thema’s die verwonderen

Elk thema is opgebouwd uit meerdere leerpaden, passend bij de leeftijd van het kind. Bij ieder thema kunnen alle leerdoelen behandeld worden. Je kiest als leerkracht de leerdoelen die jij wilt behandelen of waarvan je in de digitale leeromgeving ziet dat ze eerder nog niet behaald zijn. Elk thema is opgebouwd uit meerdere leerpaden, passend bij de leeftijd van het kind.

 • Alle lessen en instructies zijn gekoppeld aan een thema

 • Eigen inbreng en interesses van leerlingen en leerkracht

 • Aanbod in samenhang

Lees hier meer over hoe GO! werkt

Bekijk de vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan. Deze vakken behandel je thematisch, en dus in samenhang!

Wereldoriëntatie

Burgerschap

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

 • Minder werkdruk

 • Lesgeven vanuit je eigen interessegebieden

 • Vrijheid om onderwijs vorm te geven

 • Samenwerken met collega’s

Lees hier meer over hoe GO! werkt

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde