Taal in groep 7-8

Met Taal in GO! maken kinderen in groep 7-8 kennis met lezen van prachtige verhalen en de talrijke informatieve boeken en (slimme) teksten in GO!

Taal in groep 7-8

Met Taal in GO! maken kinderen in groep 7-8 kennis met lezen van prachtige verhalen en de talrijke informatieve boeken en (slimme) teksten in GO! In elk thema wordt er veel aandacht besteed aan begrijpend lezen, omdat bronnenonderzoek een belangrijk aspect van de werkwijze is. Zonder dat leerlingen het doorhebben lezen (en luisteren) ze ontzettend veel boeken op school, maar ook thuis. De leesmotivatie is dan ook erg hoog bij groep 7 en 8 leerlingen die werken met GO! Daarnaast besteden leerlingen met GO! ook veel tijd aan spreken, luisteren en schrijven. Deze aspecten van taal komen onder andere terug in het maken en presenteren van hun eindproducten, maar ook tijdens het filosoferen en debatteren.

Benieuwd hoe jij met je leerlingen aan de slag kunt met Taal van GO! in groep 7-8? Schrijf je in voor onze webinar of vraag je demo aan.

Bekijk het vak Taal per groep

Taal van GO! is er voor leerlingen van groep 1 tot en met groep 8.  Benieuwd hoe Taal er voor jouw groep uitziet? Bekijk de voorbeelden hieronder per groep.

Vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan.

Burgerschap

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Wereldoriëntatie

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Met GO! bepaal jij hoe je lesgeeft!

GO! geeft jou de ruimte om je onderwijs zelf vorm te geven. Met GO! bepaal je zelf hoeveel structuur of vrijheid je wilt. De kant-en-klare themaplanningen zorgen voor structuur en houvast. Wil je meer vrijheid? In de leeromgeving maak je heel eenvoudig je eigen themaplanning, die je ook nog makkelijk bewaard en deelt met je collega’s. Met GO! bepaal je zelf op welke manier jij je onderwijs vormgeeft.

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde