Vaardigheden ontwikkelen met GO!

In de huidige tijd is het niet alleen belangrijk om kennis te hebben, maar ook om de juiste vaardigheden te ontwikkelen.

Vaardigheden ontwikkelen

In de huidige tijd is het niet alleen belangrijk om kennis te hebben, maar ook om de juiste vaardigheden te ontwikkelen. Door kinderen te leren om de juiste vragen te stellen in plaats van het leren van de juiste antwoorden, worden ze in staat gesteld om zelf kritisch te denken en hun eigen ideeën te ontwikkelen.

Dit is een vaardigheid die niet alleen belangrijk is tijdens de schoolperiode, maar ook in de rest van hun leven. Door deze vaardigheden te ontwikkelen worden ze goed voorbereid op een steeds veranderende wereld.

Denkvragen die prikkelen

Deze “Denkvragen” zijn bedoeld om kinderen te helpen verder te denken en om hun kritisch denkvermogen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld, “Hoe zou de wereld eruit zien zonder de uitvinding van het wiel?” of “Waarom is Amsterdam onze hoofdstad?”

Dit soort vragen stimuleren kinderen om verder na te denken en om vanuit verschillende perspectieven te denken. Door middel van deze denkvragen worden kinderen gestimuleerd om zelf na te denken, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling en groei als kritische denkers.

Denkvragen in de leeromgeving

Voor elk leerpad zijn er al denkvragen beschikbaar in de leeromgeving, maar je kunt ook je eigen denkvragen of die van je leerlingen toevoegen met slechts één druk op de knop. Dit stelt jou in staat om de denkvragen af te stemmen op de specifieke behoeften en interesses van jouw leerlingen en zo het kritisch denken te bevorderen. Door kinderen te leren om de juiste vragen te stellen, in plaats van alleen het leren van de juiste antwoorden, leren kinderen objectief te denken en ontwikkelen ze hun kritisch denkvermogen.