Wereldoriëntatie

GO! wereldoriëntatie in samenhang.

Vanuit de verschillende wereldoriëntatie thema’s van GO! worden de verschillende vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek telkens vanuit een ander perspectief bekeken. Zonder onnatuurlijke grenzen tussen vakken. Geïntegreerd onderwijs noemen we dat. De uitdagende wereldoriëntatie onderwerpen stimuleren kinderen om zelf na te denken en verbanden te zien. GO! is onderwijs waarbij kinderen samen leren. En de juiste vaardigheden ontwikkelen voor de toekomst. GO! zorgt voor overzicht en ruimte in je lesprogramma, terwijl je je leerlingen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen.

Vandaag nog in de klas aan de slag met GO!? Natuurlijk kan dat!

MEER WETEN? SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEBINAR

Wereldoriëntatie methode

GO! is geen traditionele wereldoriëntatie methode waar de vakken los van elkaar worden aangeboden.

GO! heeft een andere visie op wereldoriëntatie. In het platform van GO! worden de wereldoriëntatie vakken zoals aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek in samenhang aangeboden. Er wordt niet alleen gekeken naar Nederland. Met GO! verkennen kinderen de hele wereld en leren verbanden te zien. Kinderen leren zelf na te denken over leren vanuit vragen stellen. Ondertussen leren zij alle kerndoelen van wereldoriëntatie die aangeboden moeten worden.

Samen met je collega’s aan de slag met GO!? Gewoon samen doen!

Vraag je kosteloze presentatie aan

Wat is wereldoriëntatie?

De term ‘wereldoriëntatie’ is een verzamelnaam voor de kennisgebieden: geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. Met wereldoriëntatie in GO! leren kinderen over de wereld, de natuur, de mens en de maatschappij, ver weg en dichtbij, nu, vroeger en later.

Samen met je collega’s aan de slag met GO!? Gewoon samen doen!

Vraag je kosteloze presentatie aan

Wereldoriëntatie in basisonderwijs 

Wereldoriëntatie basisonderwijs wordt in GO! wordt aangeboden van groep 1 tot en met 8. Dat betekent ook wereldoriëntatie in het eerste leerjaar en wereldoriëntatie in het tweede leerjaar. Kinderen leren van en met elkaar en ontwikkelen de juiste vaardigheden voor de toekomst.

Met GO! geef je geïntegreerd onderwijs vanuit leerdoelen en leerlijnen. Dat geldt ook voor:

  • wereldoriëntatie voor groep 3
  • wereldoriëntatie voor groep 4
  • wereldoriëntatie voor groep 5
  • wereldoriëntatie voor groep 6
  • wereldoriëntatie voor groep 7
  • wereldoriëntatie voor groep 8

Samen met je collega’s aan de slag met GO!? Gewoon samen doen!

Vraag je kosteloze presentatie aan

Wereldoriëntatie online 

Thuis lekker verder onderzoeken en ontdekken.

GO! is een online leeromgeving dat betekent dat kinderen met wereldoriëntatie online gewoon thuis verder gaan waar ze op school gebleven waren.  Zelfstandig óf samen met hun ouders (want geloof ons maar, die wereldoriëntatie lessen zijn ook voor papa en mama super leuk!)

Met GO! geef je geïntegreerd onderwijs vanuit leerdoelen en leerlijnen.

Samen met je collega’s aan de slag met GO!? Gewoon samen doen!

Vraag je kosteloze presentatie aan