Thematisch onderwijs voor elk kind!

Als we de wereld zouden kunnen zien door de ogen van een kind dan zou de wereld magisch zijn!

Wij zijn GO! Geïntegreerd Onderwijs

Uw kind werkt al of gaat misschien werken met GO! en dat is hartstikke mooi, omdat wij ‘Het onderwijs van nu koppelen aan de wereld van morgen.’

De jeugd van nu staat namelijk voor andere uitdagingen dan wij een generatie (of twee) eerder. Om te slagen in dit nieuwe tijdperk waarin grenzen steeds meer vervagen, hebben leerlingen kennis en vaardigheden nodig die verder gaan dan binnen het traditionele onderwijsaanbod.

GO! is geschikt voor kinderen van 4 tot 16 jaar!

Met GO! leren kinderen op een andere manier!

Dit betekent dat alle vakken behalve rekenen en spelling vanuit een thema worden aangeboden. Elk thema wordt schoolbreed van vakantie tot vakantie behandeld en altijd feestelijk afgesloten. GO! biedt geïntegreerd thematisch onderwijs waarbij kinderen leren om zelf na te denken in plaats van antwoorden te reproduceren, een onderzoekende houding aan te nemen, creatieve oplossingen te bedenken, samenwerken met andere kinderen en het ontwikkelen van 21-eeuwse vaardigheden.

Onderwijs in Samenhang!

Concreet betekent het werken met GO! dat kinderen in het basisonderwijs drie middagen per week de vakken wereldoriëntatie (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur), burgerschap, topografie, taal, digitale geletterdheid, wetenschap & techniek en kunst & cultuur binnen een thema, en dus in samenhang, aangeboden krijgen.

Een rijke leeromgeving, altijd en overal!

Met de online leeromgeving van GO! kunnen kinderen ook vanaf thuis, online, werken aan verschillende toffe thema’s. Ze kunnen thuis gewoon verder waar ze gebleven waren. Zelfstandig óf samen met hun ouders (want geloof ons maar, die lessen zijn ook voor papa en mama super leuk!)

Lezen op school én thuis

Dat taalontwikkeling super belangrijk is, weten we natuurlijk allemaal. Daarom zorgt GO! ervoor dat taal, en alles wat daarbij komt kijken, een echte ontdekkingstocht wordt. Met de online-bibliotheek in de leeromgeving van GO! hebben kinderen thuis ook toegang tot digitale (prenten)boeken en rijke teksten. Ze bevorderen de ontwikkeling van wereldkennis, maken kinderen nieuwsgierig en motiveren hen om verder te lezen, te kijken of te luisteren.

Kindvriendelijke zoekmachine

“Als het op het internet staat, is het waar.” Nou… echt niet dus! Daarom heeft de online leeromgeving van GO! een kindvriendelijke, slimme zoekmachine boordevol informatieve webpagina’s van betrouwbare websites. Kinderen hebben ook thuis toegang tot betrouwbare informatie op het internet. Zo heeft ieder kind altijd de beste bronnen bij de hand, passend bij zijn of haar leeftijd en leesniveau. Lees, luister en onderzoek met GO!

Bekijk de vakken die wij integreren

De naam GO! zegt het al: wij weten als geen ander hoe je geïntegreerd onderwijs vormgeeft en bieden jou dan ook alle vakken, behalve rekenen en spelling, geïntegreerd aan. Deze vakken behandel je thematisch, en dus in samenhang!

Wereldoriëntatie

Burgerschap

wetenschap en techniek

Wetenschap en Techniek

Taal

Kunst en Cultuur

Digitale Geletterdheid

Ontdek de veelzijdige thema’s van GO!

 

Bij GO! werk je vanuit acht inspirerende thema’s in een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8, waarbij elk thema steeds vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

Uitvindingen en Ontdekkingen

Vieren en Herdenken

De Wereld van Werk

Wat is Leven?

Wonen en Bouwen

Het Heelal

Leonardo & de Renaissance

Aarde